KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Brokolicová polévka s modrým sýrem

Zeleninové polévky by rozhodně měly mít ve vašem jídelníčku své stálé místo. Je navíc spousta způsobů, jak si jejich chuť vylepšit nebo ozvláštnit. Jedním z nich je například použít kvalitní modrý plísňový sýr.

...

Ingredience (pro 4 osoby):

  • 1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru (málo slaného)
  • 1 brokolice
  • 140 g modrého sýra (skvěle se hodí Stilton)
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 cibule, nadrobno nasekaná
  • 1 celerová nať
  • 1 pórek
  • 1 střední brambora
  • máslo

Příprava:

Celerovou nať i pórek nakrájejte na plátky, bramboru na kostičky, brokolici nahrubo nasekejte. Na velké pánvi nahřejte řepkový olej a následně na mírném plameni na něm osmažte nasekanou cibulku. Jakmile začne hnědnout, přidejte trochu vody.

Zeleninu společně s hrudkou másla přimíchejte k cibulce, nechte máslo rozpustit a poté pánev přiklopte. Po zhruba 5 minutách odklopte víko a přilijte vývar. Zároveň přidejte i kousky nasekané brokolicové natě. Vařte asi 10 až 15 minut, dokud není zelenina měkká.

Vložte zbytek brokolice a vařte dalších 5 minut. Nadrobte do polévky nahrubo modrý plísňový sýr a ručním mixérem vše rozmixujte tak, aby pár kousků sýra zůstalo vcelku (tedy nikoli úplně do hladka). Lze samozřejmě polévku opatrně přelít do mixéru nebo domácího robota a rozmixovat se sýrem tam. Okořeňte troškou černého pepře a podávejte. Dobrou chuť!


Autor: JoČ

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek