Ingredience na čokoládový koláč s jahodami:

  • 220 g hladké mouky
  • 200 g pískového cukru
  • 30 g kakaa
  • 1 dl mléka
  • 2,5 dl šlehačky
  • 500 g jahod
  • 2 lžíce strouhané čokolády
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli

Příprava čokoládového koláče s jahodami:

Do mísy nasypejte mouku, kakao, sůl a pískový cukr s vanilkovým. Vše dobře promíchejte. Do jiné nádoby si vlijte šlehačku s mlékem a promíchejte. Vlijte do suché směsi. Vše důkladně promíchejte. Kulatou dortovou formu vyložte papírem na pečení. Papír namočte a vyždímejte, půjde lépe tvarovat. Vlijte těsto do formy a uhlaďte. 

Očištěné a umyté jahody nakrájejte na půlky a promíchejte s moučkovým cukrem. Rozložte je na těsto. Volný prostor nechte asi 1 cm okraje. Koláč vložte do vyhřáté trouby. Pečte na 180 °C asi 40 minut. Čokoládový koláč dejte vychladit. Ozdobit ho můžete strouhanou čokoládou a kopečkem ušlehané smetany.


Autor: Evženie Eichlerová