
Suroviny:
kokosový olej a holandské kakao v poměru 1:3
med
Příprava
Doba přípravy: 10 minut + doba tuhnutí
Není člověka, který by neměl rád tuto sladkou pochoutku z kakaových bobů. Pokud nemáte po ruce zrovna kakaové boby a kakaové máslo, ze kterých se čokoláda vyrábí, máme pro vás tip na výbornou alternativu. Kokosový olej nahrazující máslo čokoládě jemně dodá kokosovou příchuť a za pomocí přimíchaného holandského kakaa si doma vytvoříte malý kousek své oblíbené závislosti.
Výčet surovin dává znát, že příprava bude velmi jednoduchá. Máte pravdu. Stačí si na vodní lázni roztopit takové množství oleje, které chcete přetvořit na povzbuzující dobrotu. Do tekutého oleje přidáte lžičku medu a k rozpuštění jí pomůžete mícháním. Poté po lžičkách opatrně přisypávejte kakao a nechejte rozpustit. Množství záleží na vašich chuťových buňkách, pro hořkou a opravdu hutnou čokoládu s kakaem nešetřete. Jako pomocnou ruku máte v surovinách uvedený poměr kokosového oleje a kakaa, chytat se jí ale nemusíte. Experimentujte!
Pokud jste s chutí čokolády spokojeni (konzistence se nebojte, lednička se o ni postará), vlijte do silikonových formiček a dejte ji zachladit.
NAŠE TIPY
Posypejte ještě tekutou čokoládu ořechy, sušeným ovocem, kokosem, prostě čímkoliv vás napadne a co máte rádi. Pokud rádi zkoušíte nové věci, zkuste do čokolády přimíchat chilli. Čokoláda získá příjemně pálivou příchuť a zahřeje vás po těle.
Komentáře (0)