KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Jak na nejlepší míchaná vejce? Přidáním mléka jen ztěžknou, tvrdí šéfkuchařka

Jsou vaše míchaná vejce suchá nebo naopak moc tuhá? Nevíte, jak na ně a rádi byste tuto snídaňovou klasiku měli v malíčku? Když přidáte tuto ingredienci, budete mít napůl vyhráno.

...

Určitě jste už slyšeli, že pokud chcete dosáhnout co nejvíc nadýchaných smažených vajíček, musíte k nim zašlehat trochu mléka nebo smetany. Podle šéfkuchařky Pauly Deen, kterou čeští diváci mohou znát z jejich pořadů na kanálu Food Network, však do vajec stačí přidat jen trochu vody. Na rozdíl od mléka a smetany budou vejce díky vodě lehká a nadýchaná.

S mlékem a smetanou by míchaná vejce byla naopak nežádaně tuhá a těžká, což se ke snídani jakožto k nejdůležitějšímu pokrmu dne vůbec nehodí. Paula Deen navíc není jediná profesionální kuchařka, která se smaženými vejci experimentuje. Gordon Ramsay do vajec přidává například trochu crème fraîche a Jamie Oliver stejně jako Anthony Bourdain naopak tvrdí, že pokud vejce uděláte správně, žádnou další přísadu ani jinou vymoženost nepotřebují.

Chcete-li u snídaně zazářit, Paula Deen doporučuje míchaná vejce smažit napůl na másle a napůl na omastku z vypečené slaniny. Do vajec navíc přidává i trochu orestované cibule.

Šéfkuchař Gordon Ramsay do míchaných vajec místo vody přidává crème fraîche...

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek