KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Japonská omeleta oyako

Dnes zavítáme do Japonska. Tradiční japonské jídlo oyako je kulatá miska rýže, doplněna kousky vepřového nebo hovězího masa a zalitá vejci.

...

Ingredience na japonskou omeletu oyako (pro 4 osoby):

  • 300 g kuřecích prsíček
  • 1 cibule
  • ½ hrnku rýže
  • 3 vejce
  • 6 lžic sojové omáčky
  • 2 lžíce cukru krupice

Příprava japonské omelety s rýží a kuřecím masem:

Rýži uvařte do měkka. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké půl kroužky. Na mírném ohni zahřejte pánev a nalijte do ní sojovou omáčku. Jakmile sojová omáčka začne vařit, vložte do pánve nakrájenou cibuli a posypejte cukrem. 

Za občasného míchání smažte asi 3 minuty. Mezi tím si nakrájejte maso na malé kousky. Přidejte nakrájené maso do pánve a smíchejte s omáčkou. Když maso zbělá, otočte na druhou stranu. Kuře se připravuje rychle, dejte mu však minimálně 4 minuty. 

V misce/hrnku rozšlehejte vejce. Vaječnou směs rovnoměrně nalijte na maso. Zakryjte pánev pokličkou a duste 3 až 4 minuty. Nakrájejte zelenou nať cibulky. Omeletu rozdělte na 4 díly. Do kulaté misky dejte uvařenou rýži a na ni vložte porci omelety. Na závěr posypejte zelenou cibulkou. Dobrou chuť!


Autor: Evženie Eichlerová

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek