KATEGORIE
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Jarní zeleninový salát se sýrem feta a oregánem

Na jaře lze využít čerstvou zeleninu a bylinky na přípravu nejrůznějších salátů, které obohatí a zpestří náš jídelníček. Syrová zelenina obsahuje spoustu vitamínů, vlákniny i minerálů a pomůže nám překonat jarní chmury, únavy či deprese.

...

Budete potřebovat:

  • 1 okurka
  • 3 rajčata
  • 1 středně velká cibule
  • 1 paprika
  • 1 svazek ředkvičky
  • 100 g rukoly
  • 200g sýr feta
  • 10 oliv
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • čerstvě mletý pepř
  • oregáno
  • sůl

Příprava:

Umytá rajčata a oloupanou okurku nakrájíme na plátky. Dále papriku, ředkvičku a cibuli na kolečka, sýr feta pro změnu na kostičky. Olivy můžete nechat v celku, nebo přepůlit (dle velikosti). Zeleninu vložíme do salátové mísy, osolíme, opepříme, lehce posypeme oregánem, zalijeme olivovým olejem, vinným octem a jemně promícháme. Dávejte pozor, abyste salát příliš neumačkali, spíš se jej snažte mícháním trochu provzdušnit. Můžete si jej vychutnat jen tak, nebo si k němu rozpéct bagetku (třeba s česnekem či bylinkovým máslem), anebo salát použít místo přílohy k masu.

 

Autor: ToD

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek