KATEGORIE
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Jednoduchá a chutná jídla z kuřecího masa

Každý si občas láme hlavu s tím, co rychlého a chutného uvařit. S kuřecím masem určitě nesáhnete vedle. Jeho příprava je snadná a chuť výborná. Připravili jsme pro vás 5 nejlepších receptů.

...

Kuře v hořčičné omáčce

Ingredience:

  • 30 g másla
  • 10 g olivového oleje
  • 6 kousků kuřecích stehen (použít můžete i jiné maso)
  • 150 g hub
  • 3 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce hořčice
  • 80 ml smetany (20%)
  • Tymián

Postup:

Na rozehřáté pánvi rozpusťte máslo a přidejte olivový olej.

Dejte na pánev a smažte dozlatova. Houby nakrájejte na větší kousky a osmažte na stejné pánvi, v másle, oleji a kuřecí šťávě, kterou maso pustilo. Přidejte k nim česnek a hořčici a nakonec podlijte polovinou hrnečku vody.

Přiveďte k varu a poté přidejte smetanu. Míchejte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Osolte a opepřete.

Omáčku nalijte do formy na pečení. Kuřecí kousky otřete papírovou utěrkou, to pomůže tomu, aby kůrka byla chutnější a křupavější. Opatrně stehna vyskládejte do omáčky, vydrhnutou kůžičkou nahoru (neměla by se namočit).

Pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 15 až 20 minut.

Po dopečení kuře posypeme čerstvým nebo sušeným tymiánem.



Zapékané kuře se sýrem

Ingredience:

  • 300 g kuřecích prsou
  • 50 g mouky
  • 2 ks vajec
  • 150 ml mléka
  • 50 g sýra
  • Italské bylinky
  • Sůl

Postup:

Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky. Vejce rozmíchejte s mlékem, moukou s práškem do pečiva, kořením a špetkou soli. Smíchejte s kuřecími kousky. Nakonec přidejte nastrouhaný sýr a jemně promíchejte. Vlijte do zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu 35 až 40 minut.



Kuře se sýrovou omáčkou

Ingredience:

  • Plátek kuřecího masa (prsa)
  • 120 g sýra (eidam)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Citron (asi čtvrtina)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mouky
  • Bazalka
  • Sůl a pepř

Postup:

Kuřecí maso osolte a opepřete a pomažte olivovým olejem (můžete udělat už den předem). Maso smažte na pánvi v olivovém oleji. Po celou dobu používejte mírný oheň.

Když je maso hotové, ve zbývajícím oleji osmažte najemno nakrájenou cibuli, česnek a bazalku. Po 2 minutách sejměte z plotny. Nastrouhaný sýr smíchejte s bylinkami, přidejte citronovou šťávu. Vše promíchejte. Zředit můžete vodou, vývarem nebo další citronovou šťávou.

Do omáčky přidejte maso a povařte ještě 2 až 3 minutky. Ještě teplé pak můžete podávat třeba s bramborami.



Kuřecí „kotlety“

Ingredience:

  • 1 ks kuřecího masa (prso)
  • 1 ks vajíčka
  • 1 lžíce mouky
  • 1 lžíce majonézy
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř

Postup:

Kuřecí maso nakrájejte na menší plátky. V misce smíchejte kousky masa s vejcem, moukou, majonézou, česnekem. Osolte a opepřete. Kousky masa orestujte na pánvi z obou stran.

Podávejte s citronem a bramborami.



Kuřecí řízky

Ingredience:

  • 1 ks kuřecího masa (prsa)
  • Citron
  • 2 ks vajec
  • Strouhanka
  • Sůl, pepř

Postup:

Kuřecí maso jemně naklepejte. Citronovou šťávu smíchejte se solí a pepřem. Maso potřete touto šťávou, poté namočte ve vajíčku a nakonec obalte ve strouhance. Osmažte na rozpálené pánvi dozlatova. Lepší a zdravější je dát méně oleje nebo másla a smažit z obou stran.


ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek