KATEGORIE
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Kokosový dezert z rýže a fazolí

Tento jednoduchý sladký dezert má svůj původ na Filipínách a charakteristicky exotickou chuť mu krom lepkavé rýže dodává také kokosové mléko. Běžně se jí jako odpolední svačinka a servírovat by se měl ještě hezky teplý.

...

Ingredience:

  • 250 g lepkavé rýže
  • 125 g mungo fazolí
  • 250 g cukru
  • 1,5 l kokosového mléka
  • 500 ml kokosového krému

Příprava:

Na pánev přidejte mungo fazole a smažte je nasucho, dokud nezhnědnou. Nechejte je vychladnout a pak je pomocí moždíře rozdrťte. Nezapomeňte výslednou drť prosít přes sítko. Přiveďte k varu kokosové mléko, vmíchejte drcené mungo fazole a vařte zhruba 5 minut. Pak přidejte rýži a cukr, dobře zamíchejte, přiklopte pokličkou a na mírném plameni vařte přibližně 20 až 25 minut. Na závěr přidejte kokosový krém a pár minut ještě povařte. Před podáváním můžete trochu pokapat kokosovým krémem.   


Autor: JoČ

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek