KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Křupavá bylinková stehna

Kuřecí maso je stále oblíbenou surovinou pro svoji rychlou a jednoduchou zpracovatelnost. I když je kuřecí maso samotné spíše fádní, když se zvolí vhodná úprava, správné koření a nápadité přílohy, je možné z něj vykouzlit znamenitá jídla. Zkuste třeba křupavá bylinková stehna.
...

Ingredience na křupavá bylinková stehna:

  • 400 g kuřecích stehen bez kosti
  • 170 g vařených oloupaných brambor
  • 0,9 dl vody
  • 60 g bramborového škrobu
  • 1 sáček bramborových lupínků
  • 1 lžička nasekaných bylinek
  • 6 lžic hladké mouky
  • olej na smažení

Příprava křupavých bylinkových stehen:

Stehna rozkrojte na poloviny, naklepejte, osolte a posypejte bylinkami. V misce smíchejte mouku se škrobem a vodou a vytvořte řídké těstíčko. Přidejte strouhané brambory a polovinu rozdrcených lupínků a připravte hustší těstíčko, asi jako na bramborák. Maso lehce poprášte moukou, namočte do těstíčka a potom ještě do zbylých bramborových lupínků. V rozpáleném oleji smažte asi 10 minut dozlatova. Usmažená stehna rozložte na plech vyloženým papírem na pečení a dopečte při 160 °C 20 minut.

Autor: Evženie Eichlerová

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek