KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Kuře na mátě

Kuřecí maso je chutné, dostupné a jeho příprava je většinou rychlá. Lze ho připravit na mnoho způsobů. Pokud jste už ztratili inspiraci, jak kuřecí maso připravit, zkuste kuře na mátě.
...

Ingredience na kuře na mátě:

  • 1 limetka
  • 8 kuřecích stehýnek
  • 1 svazek máty
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžička koření na drůbež
  • drcený pepř, sůl
Dip:
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce nasekané máty
  • špetka vegety

Příprava kuřete na mátě:

Omyjte a osušte limetku, její kůru ostrouhejte na jemném struhadle. Limetku rozkrojte a šťávu vymačkejte do misky a přidejte med, nasekanou mátu, sůl a pepř.
Kuřecí stehýnka vykostěte a pomoci párátek je uzavřete jako balíček. Pak na nich jemně nařízněte kůži a vložte do připravené marinády. Stehýnka za občasného obrácení přibližně 30 minut marinujte.
Stehýnka vyndejte z marinády a vložíte do pekáčku. Poté je pečte přo teplotě 180°C zhruba 30 minut. Během pečení maso potírejte zbylou marinádou. Než se stehýnka dozlatova upečou, připravíme si dip. V misce rozmíchejte jogurt s nasekanou mátou, kůrou z limetky a špetkou vegety. Maso můžete podávat s celozrnným pečivem a zeleninovým salátem.

Autor: Evženie Eichlerová

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek