KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Kuřecí kari s červenou čočkou

Indická kuchyně má bezesporu tisíce variací chutí. Jednou z nejoblíbenějších a ve světě nejznámějších chutí je i chuť kuřecího kari s červenou čočkou. Jde o snadný pokrm s exotickým nádechem, který bez problémů připraví i začátečník v jedné pánvi a jednom hrnci.

...

Ingredience na kuřecí kari s červenou čočkou:

  • 500 g kuřecích prsních řízků
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 hrnek červené čočky
  • 2 cibule
  • 1 čajová lžička kari
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1 lžička římského kmínu
  • ½ čajové lžičky zázvoru

Příprava kuřecího kari s červenou čočkou:

Uvařte si červenou čočku dle návodu asi 15 minut. Následně vodu slijte a čočku si zatím dejte stranou. 

Kuřecí prsa dobře omyjte a osušte. Nakrájejte je na kousky a na pánvi začněte restovat nakrájenou cibuli. Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte kousky kuřecího masa a společně poduste. 

V poslední fázi přidejte krájená rajčata z plechovky, okořeňte kari, kurkumou, kmínem a zázvorem a ještě chvíli vše společně poduste. Na úplný závěr přidejte do směsi uvařenou červenou čočku a vše naposledy promíchejte. Kuřecí kari podávejte s rýží. Dobrou chuť!


Autor: Evženie Eichlerová

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek