KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Kuřecí klasika z francouzského bistra

Francouzská kuchyně je právem vyhlášená po celém světě. Podle následujícího receptu si budete moci vyzkoušet skvělé kuře se žampiony a červeným vínem, které patří mezi místní klasiky z bistra a zároveň není příliš náročné na vaření. 

...

Ingredience na kuře z francouzského bistra:

  • 25 g másla
  • 1 lžička olivového oleje
  • 4 kuřecí stehna
  • 1 menší cibulka krájená na plátky
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 200 g bílých nebo hnědých žampionů
  • 225 ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 2 snítky tymiánu
  • 500 ml kuřecího vývaru

Příprava:

Polovinu másla společně s olejem ohřejte na pánvi s víkem, přidejte kuře a smažte ho z obou stran zhruba 5 minut do zlatova. Kuře následně vyjměte a dejte stranou. 

Rozpusťte na pánvi zbytek másla a osmažte na něm cibulku do měkka. Pak přidejte česnek, po minutě vaření houby a po dalších dvou minutách nakonec také červené víno. Vmíchejte rajčatové pyré a nechte tekutinu asi 5 minut bublat. Přisypejte tymián, přilijte kuřecí vývar a vraťte znovu na pánev kuřecí stehna. Přikryjte pánev víkem a nechte dusit na malém plameni, dokud není kuře krásně měkké.

Pak kuře vyndejte a uložte ho stranou do tepla. Omáčku v pánvi vařte na silném plameni zhruba 10 minut, dokud nezíská konzistenci sirupu. Vraťte do ní kuřecí stehna a podávejte.

Příprava tohoto receptu nezabere více než 20 minut, samotné vaření pak trvá zhruba hodinu a půl. Jako příloha je ideální buď kaše, nebo čerstvý chléb.


Autor: JoČ

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek