KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Kuřecí prsíčka s fazolovým salátem

Kuřecí prsíčka s fazolovým salátem jsou jednoduchým a výživným obědem či večeří. Pokud vám ke kuřecím prsíčkům nebude stačit salát, dopřejte si ještě rozpečenou bagetku s česnekem nebo bylinkovým máslem.
...

Ingredience na kuřecí prsíčka:

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 1 ledový salát
  • 200 g sterilizovaných červených fazolí
  • 160 g klobásy Chorizo
  • 120 g cherry rajčátek
  • 1 kedlubna
  • 1 červená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • mletý pepř, sůl

Příprava kuřecích prsíček a fazolového salátu:

Kuřecí prsíčka omyjte, osušte, osolte, opepřte a potřete olivovým olejem. Klobásu nakrajejte na kolečka. Fazole propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Papriku omyjte rozkrojte, pokapejte olivovým olejem a v troubě vyhřáte na 250 °C pečte, až se začnou tvořit na povrchu puchýře. Papriku vložte do mikrotenového sáčku, nechte krátce zapařit a pak z ní odstraňte slupku. Rajčátka omyjte a rozkrojte na půlky, kedlubnu oloupejte a nastrouhejte na plátky. Ledový salát omyjte a natrhejte na kousky. Kuřecí prsíčka opečte na teflonové pánvi z jedné strany asi 4 minuty. Pak prsíčka otočte, do pánve přidejte kolečka klobásy a společně dopečte ještě asi 4 minuty. Pečenou papriku vložte do mixeru, přidejte trochu olivového oleje, sůl, pepř a česnek a vše rozmixujte na pastu. Do mísy vložte fazole, rajčátka, ledový salát, přidejte trochu oleje, osolte, opepřte a promíchejte. Na talíře rozdělte paprikovou pastu, přidejte fazolový salát, plátky kedlubny a nakrájená kuřecí prsíčka s plátky choriza.

Autor: Evženie Eichlerová

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek