
Na 2 wrapy budete potřebovat:
- 2 větší celozrnné tortilly (25 cm)
- 1 salátové srdíčko
- 1 velké rajče
- 1 menší ready-to-eat avokádo
- 1 jarní cibulku
- 1 menší konzervu kukuřice (170 ml)
- 1 konzervu tuňáka ve slunečnicovém oleji
- 3 lžíce jogurtu řeckého typu
- 2 menší stroužky českého česneku
- ½ lžíce šťávy z citronu
- ½ lžičky granulované cibule
- ½ lžičky sušené petržele
- špetka soli
- špetka chilli
Postup:
Na dva talíře si rozložíme tortilly a na větším prkénku si připravíme veškerou zeleninu. Listy salátu zbavíme nahořklých košťálů, rajče a cibulku nakrájíme na tenčí plátky. Avokádo opatrně zbavíme pecky a taktéž nakrájíme na tenčí plátky. Konzervy s kukuřicí a tuňákem slijeme a zbavíme se tak přebytečné vody a oleje. Tuňáka v konzervě vidličkou mírně „naporcujeme“, abychom z větších kusů masa měli spíše ragú.
V misce si připravíme dresing, když lžičkou smícháme jogurt s veškerým kořením a rozdrceným česnekem. Dle chuti přisolte a dle osobních preferencí přidejte přiměřené množství chilli.
Ve finále přichází na řadu vrstvení, když na tortilly dáme trochu dresingu, listy salátu, tuňáka, kukuřici, plátky rajčat, avokáda a jarní cibulky. A navrch opět dresing dle chuti. Následně wrapy zabalíme, zajistíme párátkem a podáváme. Třeba i jako předem připravený plnohodnotný oběd do práce, protože v lednici nám wrap vydrží až 3 dny - i když nejlepší je samozřejmě čerstvý.
TIP:
Fantazii se při přípravě tohoto wrapu meze nekladou. Kukuřici můžeme pro výraznější chuť například nejdříve nechat mírně upéct a „zkřupavět“ v troubě. A pokud ji doma nemáme vůbec, stejně dobře ve wrapu poslouží i cizrna z konzervy – měkká či taktéž křupavá z trouby. Striktně se nemusíte držet ani barvy a velikosti rajčat a v sezóně samozřejmě můžete použít jak červená, tak oranžová rajčata z balkónu či zahrádky. A to klidně i ve verzi cherry Stejně tak dle osobních preferencí a nastaveného jídelníčku nemusíte použít tuňáka v oleji, ale jen ve vlastní šťávě. Wrap bude stále chutný, jen trochu méně šťavnatý. Pro větší pálivost pak použijte tuňáka v oleji s chilli.
Komentáře (0)