KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Letní rychlovka: Wrap se zeleninou a pikantním tuňákem

Čím složitější pokrm, tím více času stráveného v kuchyni. Což v letních měsících platí dvojnásob. Pokud u plotny nechcete v horkých prázdninových dnech strávit půl dne, máme recept přímo pro vás. Sporák nemusíte ani zapnout a chutný a zdravý oběd máte za deset minut hotový.

...

Na 2 wrapy budete potřebovat:

  • 2 větší celozrnné tortilly (25 cm)
  • 1 salátové srdíčko
  • 1 velké rajče
  • 1 menší ready-to-eat avokádo
  • 1 jarní cibulku
  • 1 menší konzervu kukuřice (170 ml)
  • 1 konzervu tuňáka ve slunečnicovém oleji
  • 3 lžíce jogurtu řeckého typu
  • 2 menší stroužky českého česneku
  • ½ lžíce šťávy z citronu
  • ½ lžičky granulované cibule
  • ½ lžičky sušené petržele
  • špetka soli
  • špetka chilli  

Postup:

Na dva talíře si rozložíme tortilly a na větším prkénku si připravíme veškerou zeleninu. Listy salátu zbavíme nahořklých košťálů, rajče a cibulku nakrájíme na tenčí plátky. Avokádo opatrně zbavíme pecky a taktéž nakrájíme na tenčí plátky. Konzervy s kukuřicí a tuňákem slijeme a zbavíme se tak přebytečné vody a oleje. Tuňáka v konzervě vidličkou mírně „naporcujeme“, abychom z větších kusů masa měli spíše ragú.

V misce si připravíme dresing, když lžičkou smícháme jogurt s veškerým kořením a rozdrceným česnekem. Dle chuti přisolte a dle osobních preferencí přidejte přiměřené množství chilli.

Ve finále přichází na řadu vrstvení, když na tortilly dáme trochu dresingu, listy salátu, tuňáka, kukuřici, plátky rajčat, avokáda a jarní cibulky. A navrch opět dresing dle chuti. Následně wrapy zabalíme, zajistíme párátkem a podáváme. Třeba i jako předem připravený plnohodnotný oběd do práce, protože v lednici nám wrap vydrží až 3 dny - i když nejlepší je samozřejmě čerstvý.

TIP: 

Fantazii se při přípravě tohoto wrapu meze nekladou. Kukuřici můžeme pro výraznější chuť například nejdříve nechat mírně upéct a „zkřupavět“ v troubě. A pokud ji doma nemáme vůbec, stejně dobře ve wrapu poslouží i cizrna z konzervy – měkká či taktéž křupavá z trouby. Striktně se nemusíte držet ani barvy a velikosti rajčat a v sezóně samozřejmě můžete použít jak červená, tak oranžová rajčata z balkónu či zahrádky. A to klidně i ve verzi cherry Stejně tak dle osobních preferencí a nastaveného jídelníčku nemusíte použít tuňáka v oleji, ale jen ve vlastní šťávě. Wrap bude stále chutný, jen trochu méně šťavnatý. Pro větší pálivost pak použijte tuňáka v oleji s chilli.


ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek