KATEGORIE
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Letní sladká pizza: Originální osvěžení na horké dny

V létě si chceme hlavně užívat a nechce se nám ztrácet spoustu času v kuchyni přípravami složitých dezertů. Žádné obavy, letní pizza není ten případ. Její příprava je snadná a rychlá. Pokud se nechcete zdržovat přípravou těsta, můžete použít i hotové těsto z obchodu. Tato originální sladkost se hodí k obědu i lehké večeři. Je ideální volbou, pokud přemýšlíte, co vzít s sebou na piknik nebo co přichystat na dětskou oslavu.

...

Ovocná pizza

Co je potřeba na těsto:

  • 150g nízkotučného tvarohu
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 vejce
  • Špetka soli
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 hrnek hladké mouky

Co je potřeba na oblohu:

  • 150g krémového sýru typu Mascarpone
  • Moučkový cukr (množství podle chuti)
  • Jahody, kiwi, hroznové víno, lesní plody – jakékoli ovoce máte rádi

Postup:

Smíchejte tvaroh, vejce a olej. Přidejte sůl a cukr. Dobře prošlehejte. Prosejte mouku a postupně ji přidávejte k tvarohové směsi. Těsto by mělo být dostatečně tuhé, ale stále elastické.

Těsto rozprostřete na pečící papír. Pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu asi 15 minut. Zatímco se těsto peče, připravte si „náplň“. Smíchejte krémový sýr s cukrem a nakrájejte ovoce.

Po dopečení naneste krém rovnoměrně na pizzu a obložte ovocem.


Foto: Shutterstock / Brent Hofacker

Čokoládová pizza s jahodami

Co budete potřebovat na těsto:

  • 1 hrnek jogurtu
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce cukru
  • ½ lžičky sody
  • Špetka soli

Co je potřeba na oblohu:

  • 1 lžička rozpuštěného másla
  • 50 g Nutelly
  • 150 g kvalitní čokolády
  • Jahody nebo jiné ovoce podle vaší chuti

Postup:

Mouku smíchejte se solí, cukrem a sodou. Rozklepněte vejce a rozmíchejte ho v jogurtu. Jogurt přidávejte po troškách k mouce a míchejte. Přidejte olej. Výsledné tělo by mělo být elastické a tuhé.

Těsto vyválejte a vykrojte z něho kruh. Ten přeneste na plech. Nezapomeňte plech vymazat nebo vyložit pečícím papírem!

Okraje pizzy zvedněte a vytvořte tak klasické okraje. Pizzu pomažte olejem a dejte péct do předehřáté trouby na 200° C po dobu asi 15 minut. Jakmile chytne pizza světle hnědou barvu, z trouby ji vytáhněte.

Hotový pizza chléb namažte Nuttelou, posypte nastrouhanou čokoládou (stačí nalámat na menší kousky). Poté vložte do ještě teplé trouby, aby čokoláda začala tát. Pak pizzu vytáhněte a obložte jahodami.

S touhle dobrotou uděláte zaručeně radost každému milovníkovi čokolády!


Foto: Shutterstock / Walter Pereira Passos

Pudinková pizza

Co budete potřebovat:

  • Kupované těsto anebo těsto vytvořené podle předchozího receptu
  • 250 ml mléka
  • 2 lžičky škrobu
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 1 vejce
  • Pomeranč, broskev, banán, hrušku, mátu a třešně na ozdobu

Postup:

Těsto vyválejte do kruhu a položte na plech. Okraje nadzvedněte a vytvořte okraj. Troubu rozpalte na 200° C a pečte pizzu doměkka. Jakmile chytne lehce zlatavou barvu, vytáhněte.

Vejce rozklepněte (mělo by mít pokojovou teplotu). Rozmíchejte a přidejte škrob. Promíchejte důkladně, abyste zabránili tvorbě hrudek! Zalijte ¼ litru mléka a promíchejte. Zbytek mléka promíchejte s moučkovým cukrem a přiveďte na mírném plameni těsně pod bod varu. Poté sejměte z plotny a ušlehejte obě mléčné směsi.

Vlijte mléko zpátky do hrnce a míchejte na mírném ohni tak dlouho, dokud pudink nezhoustne. Poté počkejte, až trochu zchladne a rovnoměrně ho nalijte na pizzu.

Ozdobte ovocem a podávejte.


Foto: Shutterstock/ Dasytnik

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek