KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Milujete grilované kuře? V Karlíně otevřela nová bašta Grils

V prostoru bývalého květinářství v samém srdci pražského Karlína otevřel nový koncept podniku z mysli Tomáše Karpíška, majitele úspěšné sítě restaurací Ambiente. Bistro, které sídlí hned vedle Karlínského náměstí, dostalo jméno Grils a nabízí nad ohněm grilovaná kuřata.

...

Podniku šéfuje ženský kolektiv „dívek, které si rády hrají s ohněm“ v čele s šéfkuchařkou Markétou Libánskou, která do Grils přichází z pozice šéfkuchařky řeznického bistra Naše maso. Tu doplní Dominika Flecková, která dělala manažerku v karlínském Lokálu Hamburk. „V Hamburku opouštím skvělý kolektiv, ale stěhuju se jen za roh a kdykoliv se můžu stavit na pivo,“ směje se v krátkém medailonku přímo od Ambiente Dominika. „Vždycky jsem říkala, že si jednou otevřu vlastní podnik. Teď když vidím, kolik věcí je kolem toho potřeba zařídit a vymyslet, jsem ráda, že jsem dostala možnost jít do toho v rámci Ambi.“


Nápad na bistro s grilovanými kuřaty se v hlavě Tomáše Karpíška zrodil v roce 2016 při cestě po Mexiku a Markéta Libánská recept na grilované kuře nad ohněm ladila několik měsíců. Bistro se navíc bude snažit být co nejvíce zero waste, což v praxi znamená, že například přílohové brambory se budou dělat na omastku z kuřat a z kuřat, které se hned neprodají, bude maso do sendvičů. Zbylé kosti se pak zužitkují v sousedním Lokálu Hamburk, kde se z nich stane vývar.

Grilovaná kuřata nejsou v Česku žádnou novinkou, neboť je nabízí snad každý větší supermarket. Ta opravdu kvalitní u nás ale podle vedení Grils chybí, čemuž odpovídá i ceník. Za celé grilované kuře z rodinné farmy Rašovice (1,5 kg) v Grils zaplatíte 398 korun. Půlka kuřete strávníky vyjde na 215 korun, čtvrtka stojí 115 korun a za trhané kuře v salátu zaplatíte 125 korun.


Příloha ke kuřatům se platí zvlášť. V nabídce za 10 – 58 korun jsou aktuálně například pečené brambory ve slupce, kapusta, salát se zrním a dýní či chleba z Esky. Dívky z Grils nabízí i ohnivé dezerty (například jablko z ohně za 75 korun) a zchladit se u nich můžete lahvovým pivem, bílým či šumivým vínem, ciderem či limonádou.

Podnik čítá 42 míst a protože se (obzvlášť v době obědů) klientela rychle „točí“, nepřijímá rezervace. O aktuální nabídce a počtu kuřat podnik informuje skrze instastories na Instagramu.

KDE: U nádražní lávky 81/2, Praha 8 – Karlín

OTEVÍRACÍ DOBA: po-pá 11:00 – 15:00, 16:00 – 22:00, so-ne 11:00 – 22:00

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek