KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Nepečené dezerty, které zvládne každý

Vyzkoušejte něco nového. Nechat troubu vypnutou se vyplatí hned z několika důvodů: Nepečené dezerty si zachovají mnohem více vitaminů a jiných zdraví prospěšných látek, navíc ušetříte energie a ulevíte životnímu prostředí. Nepečené dezerty jsou navíc opravdu vynikající. Tak proč to nezkusit? Ať už chcete zapůsobit na partnera a přátele, nebo si jen chcete vychutnat lahodný dezert, s těmito recepty nešlápnete vedle. Zkazit je prostě není možné a chutnat budou všem!

...

Citronový dezert

Ingredience:

  • ¼ hrnku jemně nastrouhaných vlašských ořechů
  • ½ hrnku hladké mouky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce rozteklého másla
  • 230 g sýru typu mascarpone
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 230 g chlazené šlehačky
  • 100 g citronové šťávy (práškové nebo čerstvé)
  • 3 hrnky mléka
  • Pudink

Postup:

V kuchyňském robotu rozmixujte vlašské ořechy, mouku, cukr a máslo. Připravte si sklenice nebo pohárky (asi 24). Do každé sklenice dejte po lžíci výsledné směsi z ořechů. Smíchejte sýr se šlehačkou a postupně vmíchávejte moučkový cukr. Výslednou směsí naplňte sklenice zhruba do poloviny. Z mléka uvařte pudink. Sklenky jím naplňte po okraj. Nakonec posypte oříšky a ozdobte šlehačkou. Před podáváním uchovávejte v ledničce.


sugarspunrun

Banánovo-čokoládový dort

Ingredience:

  • 100-200 g sušenek
  • 50-100 g másla
  • 2-3 banány
  • 400 ml zakysané smetany
  • 100 ml mléka
  • 6 lžic cukru
  • 3 lžíce kakaa nebo 80-100 g tmavé čokolády
  • 10 g želatiny

Postup:

Želatinu připravte podle návodu na obalu. Sušenky rozemelte v mixéru na prášek. Máslo rozpusťte a přidejte k sušenkám. Dobře promíchejte. Dno formy vyložte rovnoměrnou vrstvou sušenkové hmoty, tak vytvoříte korpus pro dort. Formu vložte vychladit na 30 minut. Do hrnce nalijte mléko, cukr, želatinu a kakao. Zahřívejte a míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí. Nevařte, jen prohřívejte!

Přidejte smetanu a promíchejte.

Oloupejte banány a nakrájejte. Vyložte banány rovnoměrně na korpus a nakonec vše zalijte čokoládovou hmotou. Dejte do lednice alespoň na 3 hodiny.


picssr

Nepečená roláda

Ingredience:

  • 200 g sušenek
  • 100 ml vody
  • 20-100 g cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 80 g strouhaného kokosu
  • 80 g změklého másla
  • 60 g moučkového cukru

Postup:

Sušenky nadrťte a smíchejte s kakaem. V horké vodě rozpusťte cukr a nechte vychladnout. Vychladlou sladkou vodu postupně přidávejte k sušenkové hmotě a míchejte. Kokos smíchejte s máslem a moučkovým cukrem.

Sušenkovou hmotu rozválejte na potravinářské fólii do obdélníka. Shora těsto namažte kokosovou hmotou a těsto zaviňte do role. Na hodinu dejte do mrazáku. Poté roládu okamžitě po vyndání nakrájejte ostrým nožem na plátky.


liveinternet

Dort s arašídovým máslem

Ingredience:

  • 30 g čokoládových sušenek
  • ¾ hrnku cukru
  • 6 lžic másla
  • ½ lžičky skořice
  • 100 g sýra typu mascarpone
  • 1/3 hrnku arašídového másla
  • 1 hrnek šlehačky

Postup:

Sušenky nadrťte (buď za použití kuchyňského robota, nebo ručně v plastovém sáčku). Smíchejte sušenky, roztavené máslo, cukr a skořici. Směsí rovnoměrně vyložte dno dortové formy a nechte hodinu chladit v lednici.

Smíchejte arašídové máslo, cukr, smetanový sýr a šlehačku. Jakmile vyndáte formu z lednice, nalijte na korpus arašídovou směs a znovu vraťte do lednice. Po 2-3 hodinách můžete vyndat, ozdobit ořechy nebo čokoládou a podávat.


bbritnell

Ledový koláč

Ingredience:

  • 550 g sušenek
  • 1 a ½ lžíce rostlinného oleje
  • 1 hrnek vanilkového jogurtu
  • 500 g smetany
  • ½ lžičky vanilky
  • 1 hrnek směsi na palačinky

Postup:

Rozdrobte sušenky. Smíchejte je s máslem a vytvořte korpus na dně formy. Dejte chladit. Smíchejte vanilkový jogurt a 250 g smetany. Přidejte vanilku a znovu promíchejte. Postupně vmíchejte směs na palačinky.

Výslednou hmotu nalijte na korpus a vraťte do lednice alespoň na 1 hodinu. Před podáváním zalijte dort zbývající smetanou a ozdobte.


sugarspunrun

Karamelová rýže v čokoládě

Ingredience:

  • 8 lžic másla
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 6 lžic šlehačky
  • 1 lžička vanilky
  • Špetka soli
  • 300 g marshmallow
  • 7 hrnků uvařené rýže
  • ¼ hrnku nastrouhané čokolády

Postup:

Formu vymažte olejem. Ve velkém hrnci roztavte máslo, vmíchejte cukr a smetanu a za neustálého míchání prohřívejte 2 minuty. Směs by ale neměla vařit!

Ztlumte plamen a přidejte špetku soli, vanilku a marshamllow. Pokračujte v míchání.  Nakonec vmíchejte rýži. Rýži obalenou karamelovou směsí pak vložte do připravené formy. Čokoládu rozpusťte a nalijte na rýži. Nakonec dejte na pár hodin zchladit do lednice.


sugarspunrun

Nepečený cheesecake

Ingredience:

  • 500 g tvarohu
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 10 g želatiny
  • 2/3 sklenice vody
  • 250 g sušenek
  • 100 g másla
  • Ovoce nebo marmeláda
  • Postup:

Sušenky rozmixujte na jemný prášek a smíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu vyložte pečícím papírem a rozložte na dno sušenkovou hmotu.

Připravte si želatinu (pokud není na zadní straně obalu návod, postupujte následovně: želatinu rozmíchejte ve vodě a nechte 10 minut odstát. Poté vložte hrnek s želatinou do hrnce s vařící vodou a za stálého míchání čekejte, dokud nebude želatina hotová.) Tvaroh smíchejte s kondenzovaným mlékem a želatinou. Důkladně smíchejte.

Tvarohovou hmotu nalijte na korpus ze sušenek. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice na minimálně 3 hodiny. Při podávání přidejte ovocnou omáčku nebo marmeládu.


povar

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek