KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Originální recepty: Tyhle chuťové kombinace byste nevymysleli

Všichni máme rádi českou klasiku, ale občas chceme vyzkoušet něco nového. Zkuste některý z našich originálních receptů. Tyhle úžasné a neobvyklé kombinace budou pro vaše chuťové buňky skutečným požitkem.

...

Toust s avokádem a broskví

Ingredience:

  • 1 větší zralé avokádo
  • 1 broskev
  • Tmavý toustový chléb

Postup:

Dužinu avokáda rozmělněte vidličkou na kaši. Toust namažte vzniklou avokádovou pastou a obložte několika plátky broskve.


kitchenmag

Kuře na hruškách

Ingredience:

  • 3 kuřecí stehna
  • 4 hrušky (alespoň)
  • 1 cibule
  • 1 a ½ lžíce medu
  • 2 lžíce másla
  • Rostlinný olej
  • Sójová omáčka
  • Sůl a pepř

Postup:

Kuřecí stehna naložte do zředěné sojové omáčky smíchané s pepřem. Cibuli nakrájejte a krátce osmahněte na másle a rostlinném oleji. Jakmile cibule změkne, přidejte na pánev kuřecí stehna. Smažte dozlatova a dejte si pozor, aby maso nezůstalo syrové. Nakonec oheň ztlumte, přikryjte pokličkou a nechte chvíli dusit.

Hrušky nakrájejte na větší kousky a ty v jiné pánvi krátce osmahněte na zbytku másla, dokud mírně nezměknou. Přidejte med a vařte na středním plameni asi 2 nebo 3 minuty za neustálého míchání.

Hruškovou omáčku přidejte na pánev k masu a nechte ještě 25 minut dusit. Občas promíchejte.


shutterstock

Mango a chilli

Ingredience:

  • Mango
  • 3 stonky celeru
  • 3 listy salátu
  • 50 g rukoly
  • 5 kuliček mozarelly
  • 5 chilli papriček
  • 50 g olivového oleje
  • 20 g medu
  • 5 g hořčice

Postup:

Celerovou nať nakrájejte. Mango (nemělo by být příliš měkké) nakrájejte na větší kostky. Připravte si zálivku z olivového oleje, hořčice a medu. Promíchat to vše je maličko obtížné, můžete zkusit vše uzavřít do sklenice, uzavřít a protřepat. Pokud chcete, můžete přidat ještě lžíci octa.

Salát a rukolu nakrájejte na kousky. Podobně nakrájejte i sýr.

Smíchejte mango, celer, salát a rukolu a zalijte medovou omáčkou. Omáčku je lepší přidat těsně před podáváním. Můžete ji také umístit do oddělené mističky a nechat každého, ať si salát sám zalije.


andychef

Jahodový dezert s octem

Ingredience:

  • 175 g měkkého kozího sýra
  • 250 g jahod
  • 50 g moučkového cukru
  • 250 ml smetany
  • Máta
  • Zelený pepř
  • ¼ hrnku balzámového octa
  • 2 lžíce javorového sirupu nebo medu

Postup:

Smetanu rozmíchejte s cukrem, přidejte nadrobený sýr. Jemně nakrájejte mátu a vmíchejte ji do krému. Doložte do lednice.

Jahody nakrájejte a opepřete. Ocet smíchejte s javorovým sirupem a převařte. Jakmile javorová omáčka vychladne, smíchejte ji s jahodami.

Naplňte pohárky nebo mističky krémem a navrch jahody. Ozdobte mátou.


shutterstock

Nektarinky se slaninou

Ingredience:

  • 2 nektarinky
  • 8 plátků slaniny
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej

Postup:

Nektarinky nakrájejte na čtvrtinky. Každý kousek zabalte do plátku slaniny. Rozehřejte pánev na středním ohni. Lehce pokapejte olivovým olejem a vyložte na pánev nektarinky zabalené ve slanině. Smažte asi 5 až 7 minut.

V poslední minutě smažení přidejte javorový sirup, sůl a pepř podle chuti, a ihned po dosmažení podávejte.


kitchenmag

Meloun se sýrem

Ingredience:

  • ½ melounu
  • ½ červené cibule
  • Máta
  • Sýr feta
  • Pepř a sůl

Postup:

Meloun nakrájejte na malé trojúhelníčky. Zbavte kousky melounu pecek, pokud to je možné a vyskládejte je na talíř.

Cibuli nakrájejte na tenoučké plátky. Feta sýr nakrájejte na drobné kostky nebo nadrobte. Na plátky melounu vyskládejte cibuli, sýr, mátu. Přidejte sůl a pepř.


shutterstock

Kopřivy se sýrem

Ingredience:

  • 3 svazky kopřiv
  • 2-3 hrstky vlašských ořechů (možné použít i cedrové ořechy)
  • 5-7 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce parmezánu
  • Sůl

Postup:

Rozmixujte kopřivy s olivovým olejem. Přidejte ořechy, sůl a parmezán. Znovu mixujte. Podávejte čerstvé.


kitchenmag

Salát s ovocem

Ingredience:

  • Ovocné plody (třešně, jahody, borůvky…)
  • Hrst vlašských ořechů
  • Salátový mix (rukola, salát…)
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce pomerančového džusu
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce vody
  •  2 lžíce citronové šťávy
  • ½ lžičky cukru
  • ½ lžičky máku
  • Špetka mleté papriky
  • Špetka skořice

Postup:

Smíchejte všechny přísady kromě ovoce a salátu. Ovoce a salát promíchejte a vyložte na talíř. Ozdobte ořechy a zalijte dresinkem ze zbytku přísad. Salát je hotov.


shutterstock

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek