KATEGORIE
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Pečená treska na řecký způsob

Tato verze v troubě pečené ryby doplněná brambory, rajčaty a bylinkami je nejen velmi chutná a zdravá, ale zároveň jde také o bezlepkový recept. Pochutnat si tak na podobné večeři mohou opravdu úplně všichni.

...

Ingredience (pro 2 osoby):

  • 2 čerstvé tresčí filety (asi 200 g)
  • 5 menších brambor (asi 400 g)
  • 1 cibule, rozpůlená a nakrájená na plátky
  • 2 česnekové stroužky, nahrubo nasekané
  • půl lžičky sušeného oregana (případně půl lžíce čerstvého, nahrubo nasekaného)
  • půl citronu
  • 2 velká rajčata
  • 1 pórek
  • hrst sekané pažitky

Příprava:

Brambory oškrábejte a nakrájejte na klínky, stejným způsobem nakrájejte i rajčata a citron. Předehřejte troubu na 180 stupňů a na pečicí plech zatím umístěte brambory, cibuli, česnek, oregano a postříkejte vše olivovým olejem. Dobře vše promíchejte rukama, aby se zelenina celá pokryla olejem. Pečte v troubě nejprve 15 minut, pak zeleninu obraťte a pokračujte v pečení další čtvrt hodinu.

Poté na plech přidejte citron a rajčata, po dalších 10 minutách přijdou na řadu také rybí filety. Pokračujte v pečení dalších deset minut, dokud není ryba hotová skrz. Na talíři ještě ozdobte nasekanou pažitkou.

TIP: Při přípravě tohoto receptu můžete použít v podstatě jakoukoli rybu s bílým masem. Jestliže není zbytí a není nablízku rybárna, nebojte se sáhnout i po mražených filetech.  


Autor: JoČ

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek