KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Pečený hermelín s brusinkami a hruškovo-ořechovým tatarákem

Lehká, osvěžující, bleskurychle připravená večeře. Jedinečné skloubení sladko-slaných přísad. Delikatesní delikatesa, jejíž výraznou chuť příjemně doplní sklenička bílého suchého vína.

...

Budete potřebovat:

pro 1 osobu     celková příprava: 30 minut

  • 1 hermelín
  • 20 g sušených brusinek
  • 40 g žervé
  • 25 g vlašských ořechů
  • ½  zralé hrušky
  • 1 ½  polévkové lžíce javorového sirupu
  • 1 lžičku limetkové šťávy

Příprava:

Brusinky nadrobno nasekáme a vložíme do misky. Následně překrojíme hermelín na polovinu a opatrně vydlabeme. Vydlabané části sýru vložíme do misky k nasekaným brusinkám.

Poté do misky přidáme žervé a vše promícháme.

Vytvořenou brusinkovou směsí naplníme (přiměřeným množstvím viz. foto) obě vydlabané poloviny sýru, které k sobě přiklopíme a zabalíme do alobalu.

Na rozpálenou pánev vsypeme vlašské ořechy. Ořechy pustí tuk, a stanou se tak mnohem chutnějšími. Orestované ořechy nasekáme nadrobno a odložíme bokem.

V dalším kroku nakrájíme na drobné kousky polovinu hrušky, kterou vložíme na pánev, na níž jsme restovali ořechy. K hruškám přidáme ořechy (které jsme si odložili bokem) a javorový sirup. Na mírném ohni necháme hrušky zkaramelizovat s javorovým sirupem
cca 5 minut. Na závěr přidáme limetkovou šťávu.

Mezitím, co připravujeme tataráček, vložíme hermelín do předehřáté trouby. Pečeme na 250 °C po dobu 5 minut. Hermelín by měl být krásně vláčný, ale ne příliš rozteklý, zkrátka tak akorát.

Upečený sýr posaďte na hruškovo-ořechovou podestýlku a směle mlsejte.

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek