Ingredience na perníkové řezy:

  • 60 dkg hladké mouky
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 3 lžíce medu
  • ½ hery
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžičky jedlé sody
Náplň:
  • 1,5 kg jablek
  • skořice a cukr dle chuti
Poleva:
  • 10 dkg másla
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 3 dkg kakaa
  • 3 polévkové lžíce mléka
  • Vaříme 3 minuty za stálého míchání.

Příprava perníkových řezů s jablky:

Do mísy si připravte mouku, jedlou sodu a mletý cukr. Do kastrolku dejte med a heru, na mírném ohni rozpusťte (ne vařit). Do mírně vychladlé směsi vmíchejte mléko a vejce. Dobře promíchejte a směs nalijte do mouky, pak vypracujte těsto. Rozdělte na dvě poloviny a na pečícím papíře vyválejte na velikost plechu. Upečte v troubě dvě placky. Mezi tím si připravte náplň. Poduste jablka, můžou být na kostičky nebo nastrouhat na hrubo na struhadle. Přidejte cukr a skořici podle chuti. Na upečenou placku dejte náplň z jablek, může být i teplá a přiložte druhou placku. Hotové perníkové řezy polijte ještě teplou čokoládovou polevou. Jestli Vám to mlsný jazýček dovolí, nechte do druhého dne proležet. Perníkové řezy získají větší objem.


Autor: Evženie Eichlerová