KATEGORIE
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Raw cukroví

Přináším dva recepty na hit letošních Vánoc - raw cukroví. Je nepečené, bez lepku, zbytečných sladidel a je vmžiku hotové.

...

Pokud nevíte, co ještě dobrého a zdravého nachystat na sváteční stůl, raw cukroví je pro vás ideální volbou.

Raw perníkové truffle

Budete potřebovat:

množství: 15 kuliček       příprava: 10 minut        namáčení: 2 hodiny      chlazení: min. 2 hodiny

  • 1 hrnek vlašských ořechů, předem namočených minimálně na 2 hodiny
  • 1/2 hrnku vypeckovaných datlí, předem namočených minimálně na 2 hodiny
  • 1 lžičku perníkového koření
  • ½ polévkové lžíce medu

Na obalení:

1 lžíci kakaa

Postup:

Nejprve z datlí a ořechů, které jsme si předem namočili, slijeme vodu. Poté datle společně s ořechy rozmixujeme do směsi. Směs nemusí být úplně hladká. Pokud v ní zůstanou nerozmixované kousky oříšků, získá tím vaše cukroví lepší chuť i strukturu. Poté přidáme dvě lžičky perníkového koření a ½ polévkové lžíce medu a znovu krátce vše rozmixujeme. Vlhkýma rukama tvoříme z těsta kuličky, které obalíme v kakau. Hotové cukroví vychladíme minimálně na dvě hodiny v lednici.


Meruňkové kuličky obalené v pistáciových oříšcích a kokosu

Budete potřebovat:

množství: 12 kuliček      příprava: 15 minut      chlazení: 2 hodiny

  • 300 g sušených meruněk
  • 3 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy

Na obalení:

  • hrst rozemletých pistáciových oříšků (nejlépe nesolených)
  • kokos

Příprava:

Meruňky rozmixujeme v mixéru společně s vymačkanou citrónovou šťávou. Z umixované hmoty vytváříme vlhkýma rukama kuličky, které obalíme v kokosu nebo v rozemletých pistáciových oříšcích (můžete zvolit jakýkoliv jiný druh ořechů). Hotové raw kuličky dáme na dvě hodiny vychladit do lednice.

 

Autor: LF

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek