KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

RECEPT: Arašídové sušenky jen ze čtyř ingrediencí

Sušenky z arašídového másla jsou skvělou pochoutkou pro milovníky sladkých oříškových chutí i pro ty, kteří drží bezlepkovou dietu nebo nemohou laktózu.

...

Ty nejjednodušší recepty často bývají ty nejlepší a nejefektivnější, což platí i pro tyto sušenky z arašídového másla. Jsou na ně potřeba jen čtyři ingredience a půl hodiny času a díky absenci mouky a mléka jsou navíc vhodné i pro celiaky a strávníky, kteří mají problém s trávením. I přesto jsou však nesmírně chutné a díky opravdu krátkému času na přípravu je zvládnete upéct klidně i ve všední den po práci. Nebo jednoduše kdykoliv budete mít půl hodinu času a chuť na něco sladkého.

Na cca 25 sušenek budete potřebovat:

  • 1 hrnek arašídového másla
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1 velké vejce
  • 1 lžičku vanilkového extraktu

1. Ve větší míse spolu zamíchejte arašídové máslo, cukr, vejce a vanilkový extrakt.

2. Ze směsi vytvořte kuličky o přibližně 3 centimetrech a naskládejte je na plech s pečícím papírem tak, aby od sebe kuličky byly přibližně 3 centimetry daleko.

3. Pomocí vidličky kuličky na plechu opatrně stlačte tak, aby měly požadovaný tvar sušenek.

4. Sušenky pečte při 160 stupních přibližně 15 minut, dokud nebudou zlatavé. Poté je nechte zchladnout a podávejte.

Dobrou chuť!

TIP: Sušenky můžete vylepšit například přidáním kousků čokolády do těsta. Skvěle budou fungovat i s kousky arašídů. Kdo rád experimentuje, může hotové sušenky ozdobit vločkovou solí.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek