Ingredience (na 1 bochník chleba):

  • 200 g bezlepkové mouky
  • 284 ml podmáslí (nebo stejné množství plnotučného mléka s trochou šťávy z citronu)
  • 50 g sušených rajčat
  • 3 vejce
  • 3 lžičky bezlepkového prášku na pečení
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 25 g nastrouhaného parmazánu

Příprava:

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Mezitím ve velké míse promíchejte mouku, sůl a prášek na pečení. V další míse rozšlehejte podmáslí, vejce, rajčatový protlak a olej, následně vlijte do první mísy a důkladně promíchejte a prohněťte. Pokud by se zdálo těsto až moc řídké, můžete přidat ještě trochu mouky. Nakonec vmíchejte sušená rajčata a polovinu nastrouhaného parmazánu.

Vymažte pečicí nádobu s obsahem 0,9 až 1 kg a vyplňte ji připraveným těstem. Zbytkem parmazánu pak ještě posypejte vršek. Pečte v troubě zhruba 50 až 60 minut, dokud zapíchnutá špejle do středu bochníku nezůstane čistá. Každá trouba ale peče odlišně, takže je potřeba vycházet i z vlastní zkušenosti a pečený chléb hlídat. Po upečení vyklopte a nechejte vychladnout. Dobrou chuť!


Autor: JoČ