KATEGORIE
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Recept na bezlepkový chléb se sušenými rajčaty

Pokud potřebujete něčím ozvláštnit svou bezlepkovou dietu, můžete vyzkoušet například tento chléb, který je nenáročný na přípravu a ozvláštněný sušenými rajčaty a nastrouhaným parmazánem.

...

Ingredience (na 1 bochník chleba):

  • 200 g bezlepkové mouky
  • 284 ml podmáslí (nebo stejné množství plnotučného mléka s trochou šťávy z citronu)
  • 50 g sušených rajčat
  • 3 vejce
  • 3 lžičky bezlepkového prášku na pečení
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 25 g nastrouhaného parmazánu

Příprava:

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Mezitím ve velké míse promíchejte mouku, sůl a prášek na pečení. V další míse rozšlehejte podmáslí, vejce, rajčatový protlak a olej, následně vlijte do první mísy a důkladně promíchejte a prohněťte. Pokud by se zdálo těsto až moc řídké, můžete přidat ještě trochu mouky. Nakonec vmíchejte sušená rajčata a polovinu nastrouhaného parmazánu.

Vymažte pečicí nádobu s obsahem 0,9 až 1 kg a vyplňte ji připraveným těstem. Zbytkem parmazánu pak ještě posypejte vršek. Pečte v troubě zhruba 50 až 60 minut, dokud zapíchnutá špejle do středu bochníku nezůstane čistá. Každá trouba ale peče odlišně, takže je potřeba vycházet i z vlastní zkušenosti a pečený chléb hlídat. Po upečení vyklopte a nechejte vychladnout. Dobrou chuť!


Autor: JoČ

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek