KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Recept na bezlepkový mrkvový koláč

Tentokrát přinášíme trochu bezlepkového mlsání, ve kterém má hlavní slovo mrkev. Celá příprava je velmi jednoduchá a za hodinku a čtvrt máte na stole svěží a bezlepkový dezert pro rodinu nebo návštěvu přátel hotový.

...

Ingredience (pro 8 osob):

  • 140 g másla měkčeného při pokojové teplotě
  • 200 g krupicového cukru
  • 250 g nastrouhané mrkve
  • 140 g hrozinek (nejlépe sultánek)
  • 2 lehce rozšlehaná vejce
  • 200 g bezlepkové samokypřicí mouky
  • 50 g sekaných oříšků
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička bezlepkové prášku na pečení

Na polevu:

  • 75 g másla měkčeného při pokojové teplotě
  • 145 g moučkového cukru
  • 3 lžičky skořice

Příprava:

Rozšlehejte v míse do hladké máslo a cukr a následně vmíchejte do vzniklé krémové hmoty nastrouhanou mrkev a hrozinky. Postupně přidávejte rozšlehaná vejce. Přidejte mouku, skořici, prášek do pečiva a většinu sekaných ořechů. Směs důkladně promíchejte.

Předehřejte horkovzdušnou troubu na 180 stupňů a vymažte pečicí formu o obsahu asi 1 kg. Můžete si také samozřejmě pomoci pečicím papírem. Vlijte směs do připravené formy a nechte péct v troubě asi 55 minut, případně do chvíle, kdy na špejli zapíchnuté až ke středu nezůstanou žádné zbytky těsta. Nechte ve formě chladnout asi 15 minut a pak koláč vyklopte.

Mezitím si připravte ve velké míse polevu. Rozšlehejte máslo, aby bylo nadýchané, přidejte moučkový cukr a skořici. Dál šlehejte, dokud není poleva hustá a krémová. Když koláč vychladne, nalijte na vršek polevu a dozdobte zbytkem nasekaných oříšků a trochou skořice. Dobrou chuť!


Autor: JoČ

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek