KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Recept na hořčicové kuře se zeleninou

Velmi oblíbená a zároveň výživná kuřecí variace pro chladné zimní dny. Příprava samotná trvá sice o něco déle, odměnou vám ale bude skvěle chutnající hlavní jídlo pro celou rodinu.

...

Ingredience (pro 4 až 6 osob):

  • 1 kuře o váze cca 1,8 kg
  • 2 cibule
  • 6 celerových stonků
  • 6 mrkví
  • 2 bobkové listy
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 lžička černého pepře
  • 50 g másla
  • 100 g slaniny
  • 3 malé tuříny, oloupané a nakrájené na špalíčky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce celozrnné hořčice
  • 3 lžíce zakysané smetany s vysokým obsahem tuku
  • hrst nasekané pažitky

Příprava:

Kuře vložte společně s jednou rozpůlenou cibulí, celerovým stonkem a mrkví do velkého hrnce. Přidejte bylinky, pepř a osolte. Přilijte vodu tak, aby dosahovala zhruba do půlky kuřete. Přiveďte k varu, pak přikryjte pokličkou a nechte dál vařit na mírném ohni asi půl hodiny. 

Poté nechte trochu vychladnout, vyjměte kuře a vývar nalijte do nádoby stranou. Jakmile kuře vychladne natolik, že se s ním dá pracovat, oddělte maso od kostí a rukama jej natrhejte na kousky.

Nasekejte zbylou cibuli a celer s mrkví nakrájejte na tlusté plátky. Ve stejném hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a slaninu a smažte asi 5 minut, dokud nezačnou lehce hnědnout. Přidejte zbytek zeleniny a smažte další 2 minuty. Vmíchejte mouku a pokračujte ve vaření další minutu.

Odměřte 900 ml vývaru (pokud ho je málo, tak nastavte vodou) a postupně ho za stálého míchání přilévejte. Přikryjte pokličkou a nechte vařit 20 až 25 minut, dokud není zelenina hezky měkká. Přidejte kousky kuřete, hořčici a zakysanou smetanu. Jemně míchejte a vařte ještě pár minut. Podávejte posypané nasekanou pažitkou. Dobrou chuť!


Autor: JoČ

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek