KATEGORIE
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Recept na jehněčí vývar po skotsku

Tentokrát se s další polévkou vydáme do Skotska a podle následujícího receptu si můžete k rodinnému obědu přichystat výbornou a vydatnou jehněčí polévku se zelím a kroupami. Vaří se poměrně dlouho, ale samotná příprava zabere jen asi čtvrt hodinky.

...

Ingredience (pro 6 až 8 osob):

  • 1 kg jehněčího masa nakrájeného na větší kousky
  • 200 g krup
  • 300 g tuřínu nakrájeného na kostky
  • 2 litry zeleninového vývaru
  • 2 mrkve, nahrubo nasekané
  • 1 nasekaná cibule
  • 1 nasekaný pórek
  • 2 nasekané celerové natě
  • 3 snítky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 malé bílé zelí, nahrubo nastrouhané
  • 1 lžíce zeleninového oleje
  • hrst nasekané pažitky

Příprava:

Nahřejte troubu na 160 stupňů, v ohnivzdorné nádobě rozpalte olej a vložte do ní kousky jehněčího. Nechte je smažit tak dlouho, dokud se nezatáhnou a nezískají barvu. Pokud je nádoba příliš malá, klidně můžete maso zpracovat po částech. Jehněčí dejte stranou na tác, přidejte do nádoby trochu více oleje a přidejte cibuli, mrkev, pórek, celer, tymián a bobkový list. Vařte asi 5 minut, dokud zelenina nezačne měknout.

Poté vmíchejte zelí, tuřín a kroupy a následně vraťte zpátky i jehněčí. Přelijte vše zeleninovým vývarem, lehce osolte a hodně opepřete. Přiveďte polévku k varu, přiklopte nádobu pokličkou a vařte v troubě zhruba hodinu a půl. Maso a kroupy musí být na konci velmi měkké a zelenina se bude téměř rozpadat. Servírujte posypané nasekanou pažitkou. Dobrou chuť!


Autor: JoČ

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek