KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Recept na koláčky s lososem a zázvorem

Pokud si chcete připravit lehký, velmi zdravý a zároveň skvěle chutnající oběd, pak je tahle rybí specialita určena právě pro vás. Příprava přitom nezabere více než 35 minut.

...

Potřebné ingredience:

  • 1 velká sladká brambora             
  • 2 kusy lososových filet bez kůže (každý cca 150 g)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce majonézy
  • malý kousek zázvoru
  • 1 limetka
  • 4 jarní cibulky

Příprava:

Nastrouhejte na jemno kousek zázvoru velký asi jako nehet od palce, na drobno nakrájejte jarní cibulku a sladkou bramboru nařezejte na podélné kousky. Okrouhejte proužky kůry z limetky, vnitřek nakrájejte na plátky a dejte stranou. Troubu předehřejte na 180 až 200 stupňů. 

Nakrájené brambory osolte, potřete olejem a nechte v troubě péct 20 až 25 minut. Filety nakrájejte na co nejmenší kousky a dejte do misky společně s nastrouhaným zázvorem a proužky limetkové kůry. Na pánvičce osmahněte cibulku a vmíchejte ji do ingrediencí v misce. Ze směsi vytvořte čtyři karbanátky.

Na oleji, který vám zůstal na pánvičce, smažte karbanátky asi 4 minuty, dokud nejsohotové skrz na skrz a nemají zlatavou křupavou kůrčičku. Vypněte plamen, přiklopte pánev pokličkou a nechte ještě pár minut dojít. Servírujte s opečenými bramborami, majonézou a plátky citrónu. Odvážnější povahy mohou ještě do majonézy přimíchat trochu wasabi.


Autor: JoČ

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek