KATEGORIE
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Recept na kuřecí lasagne se šunkou

Kdo by neměl rád lasagne? Zkuste si je ale tentokrát připravit místo klasického mletého masa s kombinací kuřete a šunky doplněnou vínem a špenátem. Výsledkem bude skvělá pochoutka, která potěší nejeden mlsný jazýček.

...

Ingredience:

  • 6 kuřecích prsních řízků (zhruba 700 g)
  • 140 g uzené šunky nakrájené na proužky
  • 225 g předvařených plátků na lasagne (asi 20 plátků)
  • 200 g nastrouhané mozarelly
  • 25 g jemně nastrouhaného parmazánu
  • 200 g špenátových listů
  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 500 ml polotučného mléka
  • 200 ml bílého vína
  • půlka cibule nakrájená na plátky
  • 2 bobkové listy

Příprava:

Do střední pánve s víkem dejte kuřecí prsní řízky společně s cibulí, bobkovým listem a zalijte vínem. Přidejte tolik vody, aby bylo maso ponořené (odhadem 0,2 litru). Přiklopte víkem a vařte na mírném plameni asi 15 minut. Maso následně vyndejte na prkénko a nakrájejte na malé kousky. Vodu si uschovejte do konvičky nebo jiné dostatečně velké nádoby.

Na velké pánvi si připravte bešamel. Rozehřejte máslo a přisypte hladkou mouku, kterou nechejte za stálého míchání zpěnit. Nyní začněte po malých částech přilévat mléko. Nepřestávejte směs míchat, aby se neudělaly žmolky. Po mléce přidejte vodu, v níž se vařilo kuřecí maso, a vařte další 2 až 3 minuty. Nakonec vmíchejte kuřecí kousky, špenát a šunku. Pokračujte ve vaření tak dlouho, dokud špenát nepovadne.

Připravte si asi třílitrovou zapékací mísu a vložte do ní první třetinu připravené kuřecí směsi. Přikryjte vrstvou plátků na lasagne a stejným postupem vytvořte ještě dvě další patra. Vršek posypte mozzarellou, parmazánem a trochou černého pepře. Předehřejte troubu na 200 stupňů a pečte asi tak 25 minut (nebo dokud nejsou lasagne měkké a vršek krásně rozpečený a nahnědlý). Dobrou chuť!


Autor: JoČ

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek