KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Recept na pečené kuře se zimní zeleninou

Ačkoli je výběr sezónní zeleniny v průběhu zimy poněkud omezený, neměli bychom na ni při vaření zapomínat – kořenová zelenina je totiž kvalitním zdrojem vlákniny, vitamínu C i kyseliny listové. A v tomto receptu ji navíc využijete společně s chuťově luxusní kombinací kuřete a prosciutta.

...

Potřebné ingredience:

  • 4 kuřecí prsní řízky (každý zhruba 140 g)
  • 4 plátky prosciutta
  • 1 malý celer
  • 2 velké sladké brambory
  • 2 střední pastiňáky
  • 400 g tuřínu
  • 2 velké stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • půl lžíce kmínu
  • několik snítek šafránu
  • sůl, pepř

Příprava:

Oloupaný celer, tuřín a očištěné brambory nakrájejte zhruba na dvoucentimetrové kousky. Očistěte pastiňáky a podélně je rozřízněte na čtvrtky, stroužky česneku pak nakrájejte na tenké plátky.  Během těchto příprav nahřejte troubu na 180 až 200 stupňů. Nakrájenou zeleninu položte na plech, postříkejte z obou stran olejem, posypejte kmínem a podle chuti osolte a opepřete. Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 30 minut.

Na každý prsní řízek položte dvě až tři snítky šafránu a pak jej zabalte do plátku prosciutta. Po půl hodině vyndejte zeleninu z trouby, obraťte ji a na vrchní část položte kuřecí maso. Pečte dalších zhruba 35 minut, dokud zelenina není měkká a kuře naskrz hotové. Krom pečené zeleniny můžete jako přílohu navíc servírovat i vařenou brokolici. Příprava tohoto receptu by neměla zabrat více než hodinu a půl a jeho výsledkem je skvěle chutnající a velmi zdravý oběd.


Autor: JoČ

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek