KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

RECEPT: Spaghetti carbonara podle herečky Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow známe především jako herečku, ale její jméno najdeme i na několika oblíbených kuchařkách. Držitelka Oscara ve svých knihách kombinuje zdravé a jednoduché recepty s takzvanými „comfort foods“, mezi které patří i tyto špagety.

...

Kuchařka Gwyneth Paltrow s názvem It‘s All Easy je plná jednoduchých všednodenních receptů, které zvládne připravit každý i po náročném dni v práci. A kupodivu mezi ně patří i slavné italské spaghetti carbonara. Sama herečka je popisuje jako „perfektní línou večeři“, která je hotová raz dva. Recept je nejen jednoduchý, ale ingredience na něj dost možná máte doma i bez dodatečného nákupu. Stačí vám totiž jen špagety, slanina, vejce a parmezán.

Na spaghetti carbonara podle Gwyneth Paltrow budeme potřebovat (4 porce):

  • 340 gramů špaget či těstovin typu bucatini
  • 115 gramů pancetty nebo kvalitní slaniny (nakrájené na malé kostičky)
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • hrnek a půl na jemno nastrouhaného parmezánu
  • sůl
  • pepř (čerstvě namletý)

1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu na těstoviny.

2. Na pánvi si do křupava opečte kostičky pancetty.

3. Ve velké míse smíchejte žloutky, celé vejce, parmezán a trochu pepře (směs by měla mírně připomínat míchaná vejce, ale nebojte, výsledek bude stát za to!)

4. Těstoviny uvařte podle instrukcí na obale tak, aby byly al dente. Stranou si dejte jeden hrnek horké vody z těstovin a zbytek slijte. Těstoviny dejte do připravené velké mísy se sýrem a vejci a vše dobře promíchejte.

5. Do mísy přidejte křupavou pancettu a dle libosti i vypečený tuk z ní. Zamíchejte. Dále pomalu přidávejte odloženou vodu z těstovin a míchejte, doku nedosáhnete požadované krémové konzistence omáčky (většinou na to stačí méně, než celý hrnek vody).

6. Těstoviny dochuťte dalším parmezánem a solí a pepřem.

Dobrou chuť!

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek