KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Rychlý oběd: Kuřecí stehýnka v kořeněné strouhance

Jeden z mých oblíbených „rychloreceptů“. Je snadný, všechny zasytí a hlavně výborně chutná.

...

Budete potřebovat:

pro 4 osoby příprava: 15 minut pečení: cca 60 minut

  • kuřecí stehýnka (cca 12 kusů)
  • strouhanku
  • grilovací koření + koření kuře sedmi bylin (samozřejmě můžete použít i jinou kombinaci, ale tahle je už ověřená)
  • olivový olej

Příprava:

Jako první umyjeme a očistíme stehýnka. Následně si připravíme kořeněnou strouhanku na obalování, a to smícháním strouhanky s grilovacím kořením a kořením sedmi bylin v poměru 2:1 (tzn. 2 lžíce strouhanky na 1 lžíci koření).

Umytá stehýnka potřeme olivovým olejem a poté důkladně obalíme v připravené kořeněné strouhance a pokládáme na plech, vyložený pečícím papírem.

Stehýnka pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 25-35 minut z jedné strany a přibližně stejnou dobu i ze strany druhé. Musím se přiznat, že jsem se bála délky pečení. Připadala mi příliš dlouhá. Ale stehýnka byla velmi chutná a šťavnatá (olivový olej udělal své). Podáváme třeba s bramborovou kaší. Dobrou chuť!

 

Autor: LF

Foto: Flickr

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek