KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Sladkokyselá bomba: Cheesecake s limetkou

Pro ty z vás, kteří zrovna nešílí kvůli nadbytečným kilům a nehledají v naší rubrice Zdraví nějakou zajímavou detoxikační kúru, jsem připravila malé nevinné mlsání. Kdo by nemiloval cheesecake…tenhle limetkový vám nedá spát :).

...

Budete potřebovat:

příprava: 15 minut      pečení:  55 – 65 minut

  • 1 ½ šálku rozdrobených grahamových chlebíčků
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • cca 700 g měkkého smetanového sýru (Lučina, žervé, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone)
  • 1 šálek cukru
  • 1 lžíci kukuřičného škrobu
  • 3 vejce
  • 1 lžíci limetkové kůry
  • 2/3 šálku limetkové šťávy
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6b/Limette.jpg

Foto: Wikimedia

Příprava:

Strouhanku z grahamových chlebíčků smícháme s máslem a hmotu rozprostřeme a vmačkáme do předem vytřené formy na dort. Formu vložíme do lednice.

Ve velké míse rozšleháme elektrickým mixérem sýr, cukr, limetkovou kůru a kukuřičný škrob, až je směs jemná a nadýchaná. Našleháme vejce a opatrně je vmícháme dovnitř. Poté přilijeme do mixéru běžícího na nízké otáčky limetkovou šťávu a naposledy ručně promícháme. Těsto by nemělo být příliš našlehané, aby při pečení nepopraskalo. Poté ho nalijeme do připravené formy.

Cheesecake pečeme v troubě předehřáté na 150 °C 55 až 65 minut. Aby těsto nepopraskalo, vložíme pod něj do trouby hrnec s horkou vodou.

Po vypnutí trouby lehce pootevřeme dvířka a necháme v ní cheesecake odstát. Potom ho vyndáme a na noc uložíme do lednice, druhý den se do něj již můžete pustit.

ZPĚT NA KATEGORIE

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek