KATEGORIE
SPECIÁLNÍ PROJEKTY
BLOGY
Přihlásit se
ODEBÍRAT ZPRÁVY
jidlo

Smažené hovězí s ústřicovou omáčkou

Na asijské speciality nemusíte chodit jen do specializovaných restaurací. S tímto receptem si můžete připravit jednu čínskou klasiku na woku i u sebe doma a nachystat tak rychlý víkendový oběd pro rodinu nebo přátele.

...

Ingredience (pro 4 osoby):

  • 450 g libového hovězího
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžíce suchého Sherry (případně sladkého, tmavého rýžového vína)
  • 2 lžičky kukuřičné mouky
  • 3 lžíce ústřicové omáčky
  • 3 lžíce arašídového oleje
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostky
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké nudličy

Příprava:

Hovězí nakrájejte na nudličky 5 cm dlouhé a 5 mm široké, maso vždy krájejte proti vláknům. Stranou smíchejte sójovku, sezamový olej, suché Sherry (nebo rýžové víno) a kukuřičnou mouku. Vložte masové nudličky a nechte 20 minut marinovat.  

Pánev wok nahřejte na vysokou teplotu a následně přilijte arašídový olej. Jakmile začne trochu kouřit, přihoďte hovězí nudličky a nechte je asi 5 minut smažit, dokud lehce nezhnědnou. Maso následně přendejte do cedníku a nad miskou stranou nechte okapat. Použitý olej už dál nepoužívejte a vylijte ho. 

Očistěte wok a znovu ho nahřejte na vysokou teplotu. Přidejte kousky nakrájené papriky a smažte na sucho zhruba 3 až 4 minuty, dokud nezměknou. Přilijte ústřicovou omáčku a přiveďte ji k varu. Vraťte na pánev okapané masové nudličky a dobře je v ústřicové omáčce promíchejte. Výsledný mix přendejte na talíře nebo velký servírovací tác, ozdobte nudličkami jarní cibulky a ihned podávajte. Jako přílohu můžete použít buď rýži, nebo rýžové nudle.


Autor: JoČ

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Vstoupit do diskuse (0 příspěvků)

Komentáře (0)

ODESLAT ZPRÁVU
Vložit obrázek