Ingredience na přípravu:

  • 4 cukety
  • 300 g plochých nudlí tagliatelle
  • 150 g slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g crème fraîche (lze nahradit 30% zakysanou smetanou)
  • hrst čerstvě nastrouhaného parmazánu, sůl

Příprava:

Cukety nahrubo nastrouhejte a slaninu nakrájejte na nudličky. Zahřejte olivový olej na velké pánvi a zhruba pět minut na něm smažte slaninu, dokud nezačne získávat křupavou kůrku. Zvyšte plamen a přidejte nastrouhanou cuketu. Vařte pět minut, dokud není měkká a nezačne lehce hnědnout. Poté přidejte drcený česnek a vařte ještě další minutu. Osolte a dejte stranou.

Těstoviny tagliatelle vařte podle návodu na balení, na konci si dejte stranou hrníček vody, ve které se vařily. Slijte vodu a dejte uvařené těstoviny na pánev s cuketou a slaninou. Na mírném plameni vše smíchejte dohromady společně s crème fraîche (zakysanou smetanou) a polovinou parmazánu. V případě, že je omáčka příliš hustá, nařeďte ji vodou, v níž se vařily těstoviny. Servírujte posypané zbytkem parmazánu.

Celá příprava zabere asi jen půl hodiny a připravíte si s její pomocí báječný lehký oběd pro celou rodinu. Uvedené množství vystačí na 4 porce.


Autor: JoČ